Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@16:27:16 GMT

زمان مارگزیدگی چیکار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۷۰۸۶

در زمان مارگزیدگی باید اقدامات سریعی انجام داد تا فرد مصدوم آسیب کمتری ببیند. ناطقان: مارگزیدگی یکی از مشکلاتی به حساب می‌آید که در هر زمان و مکان، موجودات زنده را دچار گرفتاری می‌کند. در ابتدا می‌توان با بستن منافذ از ورود مار به خانه جلوگیری کرد. بر اساس توصیه‌های اداره کل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر، در صورت مواجه با مار، از هر گونه حرکت ناگهانی خودداری کنید، چون تحریک و حمله مار را بدنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگام راه رفتن در بوته‌زارها، چمن‌های بلند، مناطق خارج از شهر و زمین‌های کشاورزی، از شلوار بلند و کفش‌های مناسب و پوشیده استفاده شود و در صورت دیدن مار، هرگز سعی در گرفتن، کنترل، بازی و کشتن مار نکنید.

توصیه‌های هلال احمر برای امدادرسانی و کمک‌های اولیه در مارگزیدگی

مار‌ها در ۵ ثانیه اول حالت تدافعی به خود می‌گیرند، بنابراین حفظ فاصله یک متری یا بیشتر در صورت مشاهد مار توصیه شده است. اگر کفش‌های خود را بیرون گذاشته‌اید، هنگام پوشیدن، داخل آن را بررسی کنید.

دو سوراخ جای نیش، تورم یا تغییر رنگ پوست اطراف ناحیه گزش و خارش یا سوزش در محل گزیدگی مار، سه نشانه مارگزیدگی به حساب می‌آید که اگر توسط مار سمی باشد، مواردی مانند تشنج، تهوع و استفراغ، اختلال حسی و فلج شدگی، تشنگی، افت ناگهانی فشار خون منجر به شوک، تعریق و تولید زیاد بزاق، تاری دید و دوبینی در فرد دیده می‌شود.

توصیه‌های هلال احمر برای امدادرسانی و کمک‌های اولیه در مارگزیدگی

با احتیاط و ارزیابی محل حادثه، سپس مطمئن شدن از رفع خطر و رعایت موارد ایمنی، فرد آسیب دیده را از محل حادثه دور کنید. لازم به ذکر است همه مارگزیده‌ها باید به مراکز درمانی منتقل شوند. طبق آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر، در وهله اول با اورزانس تماس بگیرید سپس به فرد صدمه دیده کمک کنید تا در موقعیت ایمن، دراز بکشد و باید جواهرات، ساعت و لباس‌های او از بدنش جدا شود تا در صورت تورم اندام، حرکت جریان خون محدود نشود. همچنین فرد نباید روی پای آسیب دیده حرکت کند مگر اینکه تدبیر دیگری وجود نداشته باشد.


طبق توصیه‌های جمعیت هلال احمر، اگر می‌دانید تا رسیدن اورژانس و انتقال فرد صدمه دیده به مراکز درمانی، زمان زیادی طول خواهد کشید، بدون اعمال فشار و دستکاری زخم، محل گزش مار را با آب تمیز شستشو دهید. برای جلوگیری از عفونت زخم، با پارچه یا باند غیرکشی، آن را بصورت شُل، بانداژ کنید. سپس دامنه حرکتی اندام آسیب دیده را محدود و سطح تنفس فرد را مورد بررسی قرار دهید و از فرد آسیب دیده بخواهید که حدالامکان بی‌حرکت بماند، چون با فعالیت بدنی و تکان خوردن، سم به سرعت در بدن پخش می‌شود. اگر فرد فاقد سطح تنفس طبیعی و موثر شد، بی‌درنگ احیای قلبی ریوی را شروع انجام دهید.

توصیه‌های هلال احمر برای امدادرسانی و کمک‌های اولیه در مارگزیدگی

لازم به ذکر است، اقدامانی نظیر مکیدن سم، بریدن زخم برای افزایش خونریزی، ماساژ دادن محل گزش، استفاده از کمپرس سرد و یخ، استفاده از تورنیکت Tourniquet (جهت قطع جریان خــون در اندام دست و پا استفاده می‌شود) و نوشیدن الکل یا کافئین ممنوع است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: مارگزیدگی ، اقدامات ، آسیب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مارگزیدگی اقدامات آسیب هلال احمر آسیب دیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۷۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۸۹ میلیارد تومانی طوفان به زیرساخت‌های برق هرمزگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع برق هرمزگان، محمد کریمی در بازدید از خسارت‌های ناشی از طوفان و تندباد در زیر ساخت‌های آسیب دیده برق در جزیره قشم اظهار داشت: این خسارت‌ها به میزان افزون بر ۸۹ میلیارد تومان در حال ترمیم و جبران است.

وی بر لزوم جبران خسارت‌ها در کوتاه مدت تاکید کرد و با بیان اینکه بیش از ۵۵ میلیارد تومان از این خسارت‌ها در جزیره قشم بر جای مانده است افزود: از همه ظرفیت‌های قانونی برای تأمین و توزیع بهینه برق در جزیره قشم بهره‌گیری می‌شود.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان، با تشریح خدمات انجام شده در جزیره قشم ادامه داد: طول خطوط توزیع برق خسارت دیده در این جزیره حدود ۲۴ کیلومتر و تعداد تیرهای فشار متوسط و فشار ضعیف ۳۵۳ عدد بوده است، ۲ دستگاه ترانس نیز در حوادث تند باد و توفان خسارت دیدند که نیروهای عملیاتی این شرکت به سرعت نسبت به رفع خرابی‌ها اقدام کردند.

کریمی با اشاره به اینکه در شرایط بحرانی همه پیمانکاران و نیروهای عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان پای کار بودند ادامه داد: ترمیم و بازسازی شبکه‌های آسیب دیده از سیل خصوصاً در قشم و لنگه در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شد.

کد خبر 6097350

دیگر خبرها

  • بازدید معاونان بنیاد مسکن از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • کمک جمعیت هلال احمر به ۱۲۲ نفر از آسیب دیدگان سیلاب و آبگرفتگی‌
  • تعمیر و تعویض لوله‌های آب آشامیدنی روستای مرزانک
  • خسارت ۸۹ میلیارد تومانی طوفان به زیرساخت‌های برق هرمزگان
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۲۲ نفر از آسیب‌دیدگان سیلاب در کرمانشاه
  • ۴۱۵ حادثه‌دیده در بارش‌های اخیر چهارمحال و بختیاری
  • امداد رسانی به ۵۵ نفر حادثه دیده سیل و آب گرفتگی در خلخال
  • امدادرسانی هلال احمر قزوین به ۴۰ حادثه دیده در آزادراه‌های قزوین
  • امدادرسانی به ۵۵ نفر حادثه دیده سیل و آب گرفتگی در خلخال
  • برخورد پراید با دنا در محور ایواوغلی_خوی پنج حادثه دیده و ۳ مصدوم برجای گذاشت